+31-628638605 saskia@dedigiwijzeres.nl

Stock Video

Video scoort steeds beter en beter! Soms is het handig om stock-video’s te gebruiken ter ondersteuning voor je visuals voor social media… (Ja, wist je mss niet… maar die bestaan ook! Stockvideo’s!) 🤪

Hieronder 5 van mijn meest favoriete sites hiervoor:

Coverr https://coverr.co/ – is een gratis stock video website met honderden gratis stock footage. De beelden zijn voornamelijk geschikt om als achtergrondvideo’s te gebruiken. Ook vindt je hier gratis Zoom achtergronden. Hiermee verander je jouw saaie huiskamer achtergrond tijdens een online meeting easy peasy in een tropisch eiland! * toch nog een beetje zomer zo… 😜

Pixabay https://pixabay.com/nl/videos/ – Pixabay is vooral bekend vanwege zijn grote database aan gratis stock foto’s. Maar… op deze site staan ook meer dan duizend gratis stock video’s! Je mag ze gebruiken zonder dat bronvermelding verplicht is (CC0 licentie). Je vindt op Pixabay ook gratis vectors, illustraties en muziek.

Mazwaihttps://mazwai.com/ – veel kunstzinnige videoclips van hoge kwaliteit. De films zijn afkomstig van professionals en dat is terug te zien. Alle video’s worden beschikbaar gesteld onder de CC3 licentie (dat betekent dat een bronvermelding naar de auteur verplicht is).

Pexels videohttps://www.pexels.com/nl-nl/videos/ – is een online community waar video’s in gedeeld worden. De video’s mogen door iedereen gratis gebruikt worden. Deze hebben een Creative Commons Zero (CC0) licentie. Een bronvermelding is dus niet verplicht. Het enige wat niet mag, onder deze licentie, is de video doorverkopen of doen alsof je de video zelf hebt gemaakt.

Videvohttps://www.videvo.net/ – is één van de grootste aanbieders van gratis stock footage. Je vindt er duizenden video’s. De video’s van Videvo hebben een Creative Commons 3 (CC3) licentie. Bronvermelding is dus verplicht!

⇒ Maak jij wel eens gebruik van stockvideo’s of kende je het hele fenomeen nog niet?

 

NOTE: ik spotte nog een toffe! Life Of Vidshttps://www.lifeofvids.com/ – bevat enkele honderden stock video’s. De video’s zijn volledig rechtenvrij. Bronvermelding wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Stock video
SmartMockups en Canva

SmartMockups en Canva

SmartMockups & CanvaHoe kun je een poster, logo of nieuwe website op de allerbeste manier presenteren? Met een mockup natuurlijk! Online zijn er veel gratis mockup tools te vinden. "Eh, Sas... Mockups??? Geef even wat ondertiteling?!" Een mockup is een foto waar...

Lees meer
Rasterweergave op je Smartphone

Rasterweergave op je Smartphone

RasterweergaveEen van mijn andere hobby's is smartphone fotografie. Heerlijk vind ik dat... Ik heb nu net de Samsung S21 Ultra gekocht... Wat een waanzinnige camera! Ben dus weer volop aan het fotograferen. Gaandeweg let ik ook steeds meer op de basis vuistregels van...

Lees meer
Whatsapp Tip – Met Ster Markeren

Whatsapp Tip – Met Ster Markeren

Whatsapp Tip - Met Ster MarkerenOf ik alsjeblieft nog een paar van die handigheidjes had over WhatsApp... 🤣 Ja hoor! Zeker wel.De volgende tip is er eentje om zeker te gebruiken als je een aantal WhatsApp groepen hebt die veel media of documenten delen... Want hoe...

Lees meer
SMART

SMART

Veel ondernemers houden er niet van om hun doelen concreet te maken. Ze hebben wel een idee, maar laten vooral de opties open. Succesvolle ondernemers doen dat niet. Zij weten dat het maken van plannen essentieel voor het runnen en managen van hun bedrijf en het behalen van hun doelen.

Dagelijks zwoeg je als ondernemer wat af. Je rent van hot naar her, het ene probleem is nog niet opgelost of het andere dient zich al weer aan. De waan van de dag heeft je in haar greep. Na een lange werkdag ben je moe en allesbehalve voldaan. En het punt is, je hebt keihard gewerkt…..Het probleem? Je hebt gedaan wat moest gebeuren, niet wat je graag had willen doen.

Dagelijks zwoeg je als ondernemer wat af. Je rent van hot naar her, het ene probleem is nog niet opgelost of het andere dient zich al weer aan. De waan van de dag heeft je in haar greep. Na een lange werkdag ben je moe en allesbehalve voldaan. En het punt is, je hebt keihard gewerkt…..Het probleem? Je hebt gedaan wat moest gebeuren, niet wat je graag had willen doen. Je kunt hier zelf iets aan doen. Door te plannen, te structureren en te organiseren. Je creëert overzicht, kijkt vooruit en anticipeert op wat er nodig is om je doelen te behalen. Zonder al te veel van je koers af te wijken. Want daar gaat het nou net om. Weten waar je heen wilt, voordat je tot actie overgaat. Je beschrijft wat je wilt bereiken, wanneer je dit bereikt wilt hebben en hoe je kunt vaststellen of je doel is gehaald. Een goed plan voldoet aan deze 5 eisen, SMART. Het een een acroniem, een afkorting die je uitspreekt als woord dus.

Lees meer
De kracht van het algoritme

De kracht van het algoritme

Zodra je iets plaatst op social media, of dat nou op Facebook, Instagram of LinkedIn is, toont het algoritme je bericht aan een kleine groep volgers. Zo test het systeem dus hoe je bericht het doet: scrollen mensen er zo langs, klikken ze op ‘Meer lezen’ of laten ze een reactie achter? Pas als je bericht goed scoort bij deze “testgroep”, komt ie in de feed van de rest van je volgers.

Lees meer
Chat openen
Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp